Vpis v študijsko leto 2023/2024
Naslov: Prešernova cesta 32, 4260 Bled
Tel. referat: 08 205 59 59 | GSM: 040 / 322 106 | 040 / 322 299
referat@vs-bled.si | www.vm-bled.si
Informativno mesto: Prešernova cesta 32, Bled
Uradne ure: sreda, 14.00 do 16.00 | petek, 14.00 do 16.00
RAZPIS ZA VPIS V ŠTUDIJSKO LETO 2023/2024 ZA DODIPLOMSKI VISOKOŠOLSKI ŠTUDIJSKI PROGRAM 1. STOPNJE
Naslov: | Prešernova cesta 32, 4260 Bled |
Tel. referat: | 08 205 59 59 |
GSM: | 040 / 322 106 040 / 322 299 |
E-pošta: | referat@vs-bled.si |
Spletna stran: | www.vm-bled.si |
Informativno mesto: | Prešernova cesta 32, Bled |
Uradne ure: | sreda, 14.00 do 16.00 petek, 14.00 do 16.00 |
Informativni dnevi:
17.02.2023 ob 11.00 in 16.00 uri petek |
18.02.2023 ob 11.00 uri sobota |
06.04.2023 ob 16.00 uri četrtek |
06.06.2023 ob 16.00 uri torek |
07.09.2023 ob 16.00 uri četrtek |
Visoka šola za management Bled razpisuje vpis v študijsko leto 2023/2024 za visokošolske študijske programe prve stopnje Hotelirstvo in turizem, Zdravstveni turizem in Management v živilstvu in prehrani.
Visokošolski študijski program Hotelirstvo in turizem | |
Trajanje študija: | 3 leta, 180 kreditnih točk (ECTS) |
Način izvajanja študija: | izredni študij |
Stopnja | Prva stopnja |
Kraj študija | Bled, Prešernova cesta 32 |
Naslov po zaključenem študiju v skladu z Zakonom o strokovnih in znanstvenih naslovih:
- diplomirani organizator / diplomirana organizatorka poslovanja v hotelirstvu in turizmu
- okrajšava: dipl. org. hot. in tur. (VS), 1. bolonjska stopnja, raven 6/2
Visokošolski študijski program Zdravstveni turizem | |
Trajanje študija: | 3 leta, 180 kreditnih točk (ECTS) |
Način izvajanja študija: | izredni študij |
Stopnja | Prva stopnja |
Kraj študija | Bled, Prešernova cesta 32 |
Naslov po zaključenem študiju v skladu z Zakonom o strokovnih in znanstvenih naslovih:
- Diplomirani organizator / diplomirana organizatorka poslovanja v zdravstvenem turizmu
- Okrajšava: dipl. org. zdr. tur. (VS), 1. bolonjska stopnja, raven 6/2
Visokošolski študijski program Management v živilstvu in prehrani | |
Trajanje študija: | 3 leta, 180 kreditnih točk (ECTS) |
Način izvajanja študija: | izredni študij |
Stopnja | Prva stopnja |
Kraj študija | Bled, Prešernova cesta 32 |
Naslov po zaključenem študiju v skladu z Zakonom o strokovnih in znanstvenih naslovih:
- Diplomirani manager v živilstvu in prehrani / diplomirana managerka v živilstvu in prehrani
- okrajšava: dipl. manag. živ. in preh. (VS), 1. bolonjska stopnja, raven 6/2
Prijavni roki:
Kandidati za vpis se na razpis prijavijo v treh rokih:
1. prijavni rok: | od 17.02.2023 do 31.03.2023 |
2. prijavni rok: | od 01.04.2023 do 05.09.2023 |
3. prijavni rok | od 06.09.2023 do 30.09.2023 |
Način prijave za vpis:
Prijavo za vpis kandidat odda preko elektronske vloge na spletnem portalu eVŠ http://portal.evs.gov.si/prijava/. Če se kandidat prijavlja:
- s kvalificiranim digitalnim potrdilom natisnjenega obrazca po pošti ne pošilja, temveč prijavo za vpis v eVŠ odda do zaključka prijavnega roka. Po pošti mora priporočeno poslati visokošolskemu zavodu tiste priloge k prijavi, ki jih v prijavi označi, da jih bo oddal po pošti (na prilogi mora biti naveden sklic na številko prijave za vpis).
- brez kvalificiranega digitalnega potrdila (z uporabniškim imenom in geslom), mora obrazec prijave za vpis poslati elektronsko v eVŠ, nato natisniti, podpisati in ga s prilogami priporočeno poslati po pošti do zaključka prijavnega roka visokošolskemu zavodu.
Kot pravočasna se upošteva pod 1) prijava, ki je bila izpolnjena in oddana z elektronskim podpisom v eVŠ do zaključka prijavnega roka in 2) prijava, ki je bila izpolnjena v eVŠ, natisnjena v istem besedilu, kot je besedilo v zadnjem oddanem obrazcu eVŠ, podpisana in priporočeno poslana visokošolskemu zavodu do zaključka prijavnega roka.
Kandidat mora predložiti ustrezna dokazila najkasneje do 20.09.2023.
Vpis v 1. letnik
Vpisna mesta:
Državljani Slovenije in držav članic EU | Slovenci brez slovenskega državljanstva in tujci | |
Hotelirstvo in turizem – izredni študij | 70 | 30 |
Zdravstveni turizem – izredni študij | 70 | 30 |
Management v živilstvu in prehrani | 60 | 0 |
Prvi letnik študija se bo izvajal v primeru, da bo vpisanih najmanj 20 študentov.
Vpisni pogoji:
- Pogoj za vpis v 2. letnik po Merilih za prehode v visokošolski študijski program Hotelirstvo in turizem je:
- zaključen višješolski študijski program Gostinstvo in turizem ali
- zaključen katerikoli sorodni študijski program
- Pogoj za vpis v 2. letnik po Merilih za prehode v visokošolski študijski program Zdravstveni turizem je:
- zaključen višješolski študijski program Velnes ali
- zaključen katerikoli sorodni študijski program
- Pogoj za vpis v 2. letnik po Merilih za prehode v visokošolski študijski program Management v živilstvu in prehrani je:
- zaključen višješolski študijski program Živilstvo in prehrana ali
- zaključen katerikoli sorodni študijski program
Komisija za priznavanje in vrednotenje izobraževanja kandidatom določi manjkajoče obveznosti, ki jih morajo opraviti.
Pošiljanje prilog k prijavi za vpis elektronsko preko portala eVŠ
Kot dokazila o izpolnjevanju vpisnih pogojev v prijavno–sprejemnem postopku veljajo skenirani dokumenti ali fotografije izvirnih spričeval in drugih zahtevanih dokumentov.
Zaradi situacije v povezavi s covid-19 kandidati ničesar ne pošiljajo po navadni pošti ali priporočeno, vsa k prijavi zahtevana dokazila se vlagajo elektronsko preko portala eVŠ.
Prosimo Vas, da na portal eVŠ priložite naslednje dokumente:
- osebno izkaznico (obe strani),
- davčno številko,
- spričevala 3. letnika in 4. letnika,
- spričevalo o splošni maturi ali
- spričevalo o poklicni maturi ali
- srednješolsko diplomo.
Kandidat mora predložiti ustrezna dokazila najkasneje do 20.09.2023.
Priznavanje izobraževanja za namen nadaljevanja izobraževanja na visokošolskih zavodih v Republiki Sloveniji
Prijavitelji, ki se prijavljajo za vpis z izobrazbo pridobljeno v tujini in bi želeli svoj študij nadaljevati v Sloveniji, skupaj s prijavo za vpis oddajo tudi vlogo za priznavanje izobraževanja za namen nadaljevanja izobraževanja. Opis postopka priznavanja izobraževanja za namen nadaljevanja izobraževanja na visokošolskih zavodih v Republiki Sloveniji je objavljen na spletni strani ministrstva:
https://www.gov.si/podrocja/izobrazevanje-znanost-in-sport/vrednotenje-in-priznavanje-izobrazevanja/.
Prosimo Vas, da na portal eVŠ priložite naslednje dokumente:
- potni list,
- izpolnjen obrazec N (https://e-uprava.gov.si/podrocja/vloge/vloga.html?id=2130)
- listino o izobraževanju, za katerega se želi, da se prizna pravica dostopa, prijave in obravnave v postopku vpisa pri nadaljevanju izobraževanja,
- sodno overjeni prevod listine o izobraževanju, ki dokazuje opravljeno tuje izobraževanje, v slovenski jezik,
- dokazila o vsebini in trajanju izobraževanja ter opravljenih obveznostih med izobraževanjem (priloga k spričevalu, letna spričevala, indeks ali druga sorodna dokazila),
- kratek kronološki opis celotnega izobraževanja, ki ga pripravi in podpiše imetnik listine o izobraževanju oziroma njegov zakoniti zastopnik.
Kandidat mora predložiti ustrezna dokazila najkasneje do 20.09.2023.
Podpora prijaviteljem za vpis
Ministrstvo bo vse razpise za vpis objavilo na spletnem portalu eVŠ: http://portal.evs.gov.si/, na katerem bodo objavljena tudi navodila v slovenskem in angleškem jeziku za izpolnjevanje prijave za vpis.
Kontakt za podporo prijaviteljem pri izpolnjevanju prijave za vpis (tudi digitalna potrdila in elektronski podpis) je:
Enotni kontaktni center državne uprave (EKC)
e-naslov: ekc@gov.si
tel.: 080 2002 od 8.00 do 16.00 ure med delavniki do 1. 3. 2023, od 8.00 do 22.00 med delavniki od 1. 3. 2023 dalje
tel. za klice iz tujine: 00 386 1 478 85 90
Za splošno pomoč pri izpolnjevanju prijave za vpis (tudi digitalna potrdila in elektronski podpis) med delavniki (pon. do pet.) od 8:00 do 22:00 ure: