Vpis v študijsko leto 2025/2026
Naslov: Prešernova cesta 32, 4260 Bled
Tel. referat: 08 205 59 59 | GSM: 040 / 322 106 | 040 / 322 299
referat@vs-bled.si | www.vm-bled.si
Informativno mesto: Prešernova cesta 32, Bled
Uradne ure: sreda, 14.00 do 16.00 | petek, 14.00 do 16.00
RAZPIS ZA VPIS V ŠTUDIJSKO LETO 2025/2026 ZA DODIPLOMSKI VISOKOŠOLSKI ŠTUDIJSKI PROGRAM 1. STOPNJE
Naslov: | Prešernova cesta 32, 4260 Bled |
Referat: | 08 205 59 59 040 / 322 106 040 / 322 299 |
E-pošta: | referat@vs-bled.si |
Spletna stran: | www.vm-bled.si |
Informativno mesto: | Prešernova cesta 32, Bled |
Uradne ure: | sreda, 14.00 do 16.00 petek, 14.00 do 16.00 |
14.02.2025 ob 11.00 uri – petek |
14.02.2025 ob 16.00 uri – petek |
15.02.2025 ob 11.00 uri – sobota |
03.04.2025 ob 16.00 uri – četrtek |
05.06.2025 ob 16.00 uri – četrtek |
04.09.2025 ob 16.00 uri – četrtek |
- Hotelirstvo in turizem,
- Zdravstveni turizem
- Management v živilstvu in prehrani.
Visokošolski študijski program Hotelirstvo in turizem | |
Trajanje študija: | 3 leta, 180 kreditnih točk (ECTS) |
Način izvajanja študija: | izredni študij |
Stopnja | Prva stopnja |
Kraj študija | Bled, Prešernova cesta 32 |
Visokošolski študijski program Zdravstveni turizem | |
Trajanje študija: | 3 leta, 180 kreditnih točk (ECTS) |
Način izvajanja študija: | izredni študij |
Stopnja | Prva stopnja |
Kraj študija | Bled, Prešernova cesta 32 |
Visokošolski študijski program Management v živilstvu in prehrani | |
Trajanje študija: | 3 leta, 180 kreditnih točk (ECTS) |
Način izvajanja študija: | izredni študij |
Stopnja | Prva stopnja |
Kraj študija | Bled, Prešernova cesta 32 |
1. prijavni rok: | od 18.02.2025 do 28.03.2025 |
Rok za oddajo dokazil za kandidate z zaključeno srednjo šolo v tujini | do 17.03.2025 |
2. prijavni rok: | od 05.05.2025 do 06.06.2025 |
Rok za oddajo dokazil za kandidate z zaključeno srednjo šolo v tujini | do 30.05.2025 |
3. prijavni rok | od 11.08.2025 do 30.09.2025 |
Rok za oddajo dokazil za kandidate z zaključeno srednjo šolo v tujini | do 25.08.2025 |
Državljani Slovenije in držav članic EU | Slovenci brez slovenskega državljanstva | Tujci | |
Hotelirstvo in turizem – izredni študij | 50 | 0 | 90 |
Zdravstveni turizem – izredni študij | 50 | 0 | 50 |
Management v živilstvu in prehrani | 60 | 0 | 0 |
- Pogoj za vpis v 2. letnik po Merilih za prehode v visokošolski študijski program Hotelirstvo in turizem je:
- zaključen višješolski študijski program Gostinstvo in turizem ali
- zaključen katerikoli sorodni študijski program
- Pogoj za vpis v 2. letnik po Merilih za prehode v visokošolski študijski program Zdravstveni turizem je:
- zaključen višješolski študijski program Velnes ali
- zaključen katerikoli sorodni študijski program
- Pogoj za vpis v 2. letnik po Merilih za prehode v visokošolski študijski program Management v živilstvu in prehrani je:
- zaključen višješolski študijski program Živilstvo in prehrana ali
- zaključen katerikoli sorodni študijski program
- letnik
- spričevala 3. letnika in 4. letnika,
- spričevalo o splošni maturi ali
- spričevalo o poklicni maturi ali
- srednješolsko diplomo.
- letnik
- diplomo o višji strokovni izobrazbi,
- potrdilo o opravljenih izpitih.
Podpora prijaviteljem za vpis
Kontakt za podporo prijaviteljem pri tehničnih težavah z vstopom v sistem SI-SAPP je:
Enotni kontaktni center državne uprave (EKC):
- delovni čas EKC je od ponedeljka do petka od 08.00 do 22.00 ure. E-naslov: ekc@gov.si