Vpis v študijsko leto 2025/2026
Naslov: Prešernova cesta 32, 4260 Bled
Tel. referat: 08 205 59 59 | GSM: 040 / 322 106 | 040 / 322 299
referat@vs-bled.si | www.vm-bled.si
Informativno mesto: Prešernova cesta 32, Bled
Uradne ure: sreda, 14.00 do 16.00 | petek, 14.00 do 16.00
RAZPIS ZA VPIS V ŠTUDIJSKO LETO 2025/2026 ZA DODIPLOMSKI VISOKOŠOLSKI ŠTUDIJSKI PROGRAM 1. STOPNJE
Naslov: | Prešernova cesta 32, 4260 Bled |
Referat: | 08 205 59 59 040 / 322 106 040 / 322 299 |
E-pošta: | referat@vs-bled.si |
Spletna stran: | www.vm-bled.si |
Informativno mesto: | Prešernova cesta 32, Bled |
Uradne ure: | sreda, 14.00 do 16.00 petek, 14.00 do 16.00 |
14.02.2025 ob 11.00 uri – petek |
14.02.2025 ob 16.00 uri – petek |
15.02.2025 ob 11.00 uri – sobota |
03.04.2025 ob 16.00 uri – četrtek |
05.06.2025 ob 16.00 uri – četrtek |
04.09.2025 ob 16.00 uri – četrtek |
- Hotelirstvo in turizem,
- Zdravstveni turizem
- Management v živilstvu in prehrani.
Visokošolski študijski program Hotelirstvo in turizem | |
Trajanje študija: | 3 leta, 180 kreditnih točk (ECTS) |
Način izvajanja študija: | izredni študij |
Stopnja | Prva stopnja |
Kraj študija | Bled, Prešernova cesta 32 |
Visokošolski študijski program Zdravstveni turizem | |
Trajanje študija: | 3 leta, 180 kreditnih točk (ECTS) |
Način izvajanja študija: | izredni študij |
Stopnja | Prva stopnja |
Kraj študija | Bled, Prešernova cesta 32 |
Visokošolski študijski program Management v živilstvu in prehrani | |
Trajanje študija: | 3 leta, 180 kreditnih točk (ECTS) |
Način izvajanja študija: | izredni študij |
Stopnja | Prva stopnja |
Kraj študija | Bled, Prešernova cesta 32 |
Prijavni roki:
Kandidati za vpis se na razpis prijavijo v treh rokih:
1. prijavni rok: | od 18.02.2025 do 28.03.2025 |
Rok za oddajo dokazil za kandidate z zaključeno srednjo šolo v tujini | do 17.03.2025 |
2. prijavni rok: | od 05.05.2025 do 06.06.2025 |
Rok za oddajo dokazil za kandidate z zaključeno srednjo šolo v tujini | do 30.05.2025 |
3. prijavni rok | od 11.08.2025 do 30.09.2025 |
Rok za oddajo dokazil za kandidate z zaključeno srednjo šolo v tujini | do 25.08.2025 |
Način prijave za vpis:
Vsi kandidati morajo oddati elektronsko prijavo prek spletnega portala eVŠ http://portal.evs.gov.si/prijava/, in to do roka, določenega z tem razpisom. Prijavo za vpis kandidat odda preko elektronske vloge na spletnem portalu eVŠ, bodisi z računom avtentikacijske in avtorizacijske infrastrukture (AAI-račun), lahko pa tudi na drug način (z uporabniškim imenom in geslom, kvalificiranim digitalnim potrdilom, smsPASS-om ali e-izkaznico), ki omogoča identifikacijo prijavitelja. Kot pravočasna se upošteva prijava, ki je bila izpolnjena in elektronsko podpisana ter oddana v eVŠ do roka, določenega z razpisom. Kandidat mora v sistem eVŠ vnesti zahtevane priloge najkasneje do 17. 09. 2025.
Vpis v 1. letnik
Vpisna mesta:
Državljani Slovenije in držav članic EU | Slovenci brez slovenskega državljanstva | Tujci | |
Hotelirstvo in turizem – izredni študij | 50 | 0 | 90 |
Zdravstveni turizem – izredni študij | 50 | 0 | 50 |
Management v živilstvu in prehrani | 60 | 0 | 0 |
Vpisni pogoji:
V 1. letnik se lahko vpiše kandidat, ki je opravil splošno ali poklicno maturo ali kandidat, ki je pred 01. 06. 1995 končal katerikoli 4-letni srednješolski program.Pogoji za vpis v 2. letnik po merilih za prehode:
- Pogoj za vpis v 2. letnik po Merilih za prehode v visokošolski študijski program Hotelirstvo in turizem je:
- zaključen višješolski študijski program Gostinstvo in turizem ali
- zaključen katerikoli sorodni študijski program
- Pogoj za vpis v 2. letnik po Merilih za prehode v visokošolski študijski program Zdravstveni turizem je:
- zaključen višješolski študijski program Velnes ali
- zaključen katerikoli sorodni študijski program
- Pogoj za vpis v 2. letnik po Merilih za prehode v visokošolski študijski program Management v živilstvu in prehrani je:
- zaključen višješolski študijski program Živilstvo in prehrana ali
- zaključen katerikoli sorodni študijski program
Pošiljanje prilog k prijavi za vpis elektronsko preko portala eVŠ
Kot dokazila o izpolnjevanju vpisnih pogojev v prijavno–sprejemnem postopku veljajo skenirani dokumenti ali fotografije izvirnih spričevalin drugih zahtevanih dokumentov. Vsa zahtevana dokazila se vlagajo preko portala eVŠ.
Prosimo Vas, da na portal eVŠ priložite naslednje dokumente:
- letnik
- spričevala 3. letnika in 4. letnika,
- spričevalo o splošni maturi ali
- spričevalo o poklicni maturi ali
- srednješolsko diplomo.
- letnik
- diplomo o višji strokovni izobrazbi,
- potrdilo o opravljenih izpitih.
Priznavanje izobraževanja za namen nadaljevanja izobraževanja na visokošolskih zavodih v Republiki Sloveniji
Prijavitelji, ki se prijavljajo za vpis z izobrazbo pridobljeno v tujini in bi želeli svoj študij nadaljevati v Sloveniji, skupaj s prijavo za vpis oddajo tudi vlogo za priznavanje izobraževanja za namen nadaljevanja izobraževanja. Opis postopka priznavanja izobraževanja za namen nadaljevanja izobraževanja na visokošolskih zavodih v Republiki Sloveniji je objavljen na spletni strani ministrstva: https://www.gov.si/podrocja/izobrazevanje-znanost-in-sport/vrednotenje-in-priznavanje-izobrazevanja/. Za namene vpisnega postopka in priznavanja izobraževanja za namen nadaljnjega izobraževanja kandidat predloži dokazila v skladu s pogoji razpisa, ki vključujejo tudi zahtevane apostile v skladu z Zakonom o overjanju listin v mednarodnem prometu (ZOLMP-1) http://www.pisrs.si/Pis.web/pregledPredpisa?id=ZAKO7398 in s seznamom vseh držav članic haaške konvencije https://www.hcch.net/en/instruments/conventions/status-table/?cid=41. V primeru nepopolne dokumentacije mora kandidat priložiti manjkajočo dokumentacijo v roku 5 dni od prejema obvestila.
Podpora prijaviteljem za vpis
Kontakt za podporo prijaviteljem pri tehničnih težavah z vstopom v sistem SI-SAPP je:
Enotni kontaktni center državne uprave (EKC):
- delovni čas EKC je od ponedeljka do petka od 08.00 do 22.00 ure. E-naslov: ekc@gov.si