Scroll Top

PREDMETNIK HOTELIRSTVO IN TURIZEM - prenovljen, vpis 2025/2026

Ustvarjanje, inovativnost, podjetnost

visokošolski študijski program HOTELIRSTVO IN TURIZEM
1. LETNIK
1. semesterKT
Statistika6
2. tuj jezik (ANJ/NEJ/ITJ)6
Ekonomika turističnih podjetij6
Ekonomika turizma6
Gastrokultura6
2. semesterKT
Poslovno komuniciranje5
1. tuj jezik (ANJ/NEJ)6
Inovativnost in podjetnost v turizmu6
Izbirni modul – Hotelirski management:
Procesna tehnika v pripravi in ponudbi hrane
6
Izbirni modul – Turistični management:
Tematski turizem
6
Praktično usposabljanje7
2. LETNIK
3. semesterKT
Trženje storitev9
Digitalno trženje6
2. tuj jezik (ANJ/NEJ/ITJ)9
Izbirni modul – Hotelirski management:
Poslovanje v hotelirstvu
6
Izbirni modul – Turistični management:
Poslovni turizem
6
4. semester KT
1. tuj jezik (ANJ/NEJ)5
Ravnanje z ljudmi pri delu5
Pravni predpisi3
Management v turizmu5
Izbirni modul – Hotelirski management:
Kakovost hrane in pijač
5
Izbirni modul – Turistični management:
Svetovna dediščina v turizmu
5
Praktično usposabljanje7
3. LETNIK
5. semesterKT
Razvoj vodstvenih veščin6
Trajnostni turizem6
Management kakovosti v turizmu6
Poslovne finance in računovodstvo6
2. tuj jezik (ANJ/NEJ/ITJ)6
6. semesterKT
Distribucijski kanali v turizmu5
1. tuj jezik (ANJ/NEJ)4
Izbirni modul – Hotelirski management:
Prihodkovni management
6
Izbirni modul – Hotelirski management: Izbirni predmet5
Izbirni modul – Turistični management:
Destinacijski management
6
Izbirni modul – Turistični management: Izbirni predmet5
Diplomsko delo10
SKUPAJ180
IZBIRNI PREDMETI
Izbirni predmetiKT
Tehnologija vina5
Zdravje in prehrana5
Uvod v zdravstveni turizem5
3. tuj jezik (NEJ/ITJ)5
Zunanji izbirni predmet5
Skip to content