PREDMETNIK HOTELIRSTVO IN TURIZEM - prenovljen, vpis 2025/2026
Ustvarjanje, inovativnost, podjetnost
visokošolski študijski program HOTELIRSTVO IN TURIZEM
1. LETNIK
1. semester | KT |
Statistika | 6 |
2. tuj jezik (ANJ/NEJ/ITJ) | 6 |
Ekonomika turističnih podjetij | 6 |
Ekonomika turizma | 6 |
Gastrokultura | 6 |
2. semester | KT |
Poslovno komuniciranje | 5 |
1. tuj jezik (ANJ/NEJ) | 6 |
Inovativnost in podjetnost v turizmu | 6 |
Izbirni modul – Hotelirski management: Procesna tehnika v pripravi in ponudbi hrane | 6 |
Izbirni modul – Turistični management: Tematski turizem | 6 |
Praktično usposabljanje | 7 |
2. LETNIK
3. semester | KT |
Trženje storitev | 9 |
Digitalno trženje | 6 |
2. tuj jezik (ANJ/NEJ/ITJ) | 9 |
Izbirni modul – Hotelirski management: Poslovanje v hotelirstvu | 6 |
Izbirni modul – Turistični management: Poslovni turizem | 6 |
4. semester | KT |
1. tuj jezik (ANJ/NEJ) | 5 |
Ravnanje z ljudmi pri delu | 5 |
Pravni predpisi | 3 |
Management v turizmu | 5 |
Izbirni modul – Hotelirski management: Kakovost hrane in pijač | 5 |
Izbirni modul – Turistični management: Svetovna dediščina v turizmu | 5 |
Praktično usposabljanje | 7 |
3. LETNIK
5. semester | KT |
Razvoj vodstvenih veščin | 6 |
Trajnostni turizem | 6 |
Management kakovosti v turizmu | 6 |
Poslovne finance in računovodstvo | 6 |
2. tuj jezik (ANJ/NEJ/ITJ) | 6 |
6. semester | KT |
Distribucijski kanali v turizmu | 5 |
1. tuj jezik (ANJ/NEJ) | 4 |
Izbirni modul – Hotelirski management: Prihodkovni management | 6 |
Izbirni modul – Hotelirski management: Izbirni predmet | 5 |
Izbirni modul – Turistični management: Destinacijski management | 6 |
Izbirni modul – Turistični management: Izbirni predmet | 5 |
Diplomsko delo | 10 |
SKUPAJ | 180 |
IZBIRNI PREDMETI
Izbirni predmeti | KT |
Tehnologija vina | 5 |
Zdravje in prehrana | 5 |
Uvod v zdravstveni turizem | 5 |
3. tuj jezik (NEJ/ITJ) | 5 |
Zunanji izbirni predmet | 5 |
Ime programa: Visokošolski študijski program Hotelirstvo in turizem |
Stopnja: prva |
Vrsta: visokošolski študijski program |
Trajanje: 3 leta |
Obseg: 180 KT |
Opredelitev študijskega programa po KLASIUS– P-16 Raven: 3 Šifra kategorije: 1013, 1015 |
Opredelitev študijskih področij po klasifikaciji ISCED: 5B |
Znanstvene discipline po klasifikaciji Frascati so: druge vede |
Razvrstitev v SOK, EOK in EOVK SOK: 7. raven EOK: 6. raven EOVK: Prva stopnja Utemeljitev: Visokošolski študijski program Hotelirstvo in turizem se uvršča v 7. raven klasifikacije SOK, na 6. raven EOK in 1. bolonjsko stopnjo EVOK. |
Naziv: Ženska oblika:: diplomirana organizatorka poslovanja v hotelirstvu in turizmu Moška oblika: diplomirani organizator poslovanja v hotelirstvu in turizmu Okrajšava: dipl. org. hot. in tur. |
Akreditacija zavoda: Svet NAKVIS, odločba št. 6031-9/2016/10, z dne 21.09.2021 |
PROGRAMI