viš. pred. mag. Marlena Skvarča
viš. pred. mag. Marlena Skvarča
Katedra za živilstvo in prehrano
Predmeti:
- Tehnologija predelave mesa
- Tehnologija in organizacija prehranskih obratov
Izbrana raziskovalna dejavnost
SKVARČA, Marlena. Senzorično vrednotenje kakovosti živilskih izdelkov, certificiranih s kolektivno blagovno znamko po modelu ‘Izvorno slovensko’. V: LEŠNIK ŠTUHEC, Tanja (ur.). Podeželje in razvoj gastronomije v Sloveniji : teritorialne kolektivne blagovne znamke po modelu “Izvorno slovensko” v letu 2020. 1. izd. Maribor: Univerza v Mariboru, Univerzitetna založba, 2021. Str. 95-111. ISBN 978-961-286-430-9. [COBISS.SI-ID 68503811]
DEMŠAR, Lea, SKVARČA, Marlena, ŽLENDER, Božidar, LUŠNIC POLAK, Mateja, POLAK, Tomaž. Quality assessment of Slovenian krvavica, a traditional blood sausage : sensory evaluation. Journal of food processing and preservation. 2014, vol. 38, str. 97-105, ilustr. ISSN 1745-4549. DOI: 10.1111/j.1745-4549.2012.00750.x. [COBISS.SI-ID 4080248]
KOROŠEC, Mojca, GOLOB, Terezija, SKVARČA, Marlena, BERTONCELJ, Jasna. Protocol for sensory assessment of traditional dish cottage cheese Struklji. Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam. 2012, vol. 7, no. spec. issue, str. 5-8. ISSN 1847-3423. [COBISS.SI-ID 4103032]
POLAK, Tomaž, SKVARČA, Marlena, LUŠNIC POLAK, Mateja, ŽLENDER, Božidar, DEMŠAR, Lea. Maščobno kislinska sestava rib in ribjih izdelkov. V: PAVČIČ, Maruša (ur.). [Izzivi uživanja rib in morskih sadežev]. Seminar Izzivi uživanja rib in morskih sadežev, Ljubljana, 22. 5. 2013. Ljubljana: Strokovno združenje nutricionistov in dietetikov Slovenije, 2013. Letn. 15, št. 1/2, str. 9-16. Dietetikus, Letn. 15, št. 1/2. [COBISS.SI-ID 4247928]