Scroll Top

Brezplačno tedensko testiranje študentov

Spoštovani,

obveščamo vas, da je Vlada RS včeraj, dne 26. 8. 2021 izdala Odlok o spremembi in dopolnitvi Odloka o določitvi začasnih pogojev za izvajanje dejavnosti v vzgoji in izobraževanju ter visokem šolstvu (v nadaljnjem besedilu: odlok), ki bo objavljen v današnjem Uradnem listu RS.

Dopolnitev odloka določa tedensko brezplačno testiranje študentov (rednih in izrednih), ki bo financirano iz državnega proračuna.

V vzgojno-izobraževalnem zavodu (kar vključuje tudi študentske domove in visokošolske zavode) se morajo, skladno s drugim odstavkom 2. člena odloka, osebe, ki opravljajo delo (tudi osebe po avtorski ali podjemni pogodbi) in študentje, kateri ne izpolnjujejo pogoja prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja, enkrat tedensko testirati na virus SARS-CoV-2 s hitrim antigenskim testom (test HAG) v prostorih vzgojno-izobraževalnega zavoda oziroma v prostorih, ki jih določi predstojnik vzgojno-izobraževalnega zavoda.

Podobne objave

Vabilo na konferenco Game Changer

Ne prezrite tehnološke senzacije leta! BREZPLAČNE VSTOPNICE Ljubljanska Cukrarna bo 4. decembra 2023 prizorišče prve slovenske konference, ki bo osvetlila najnovejše trende…

Dnevi COBISS

Vabimo vas, da se nam 28. novembra 2023 pridružite v Mariboru ali prek spleta na prvih Dnevih COBISS v Sloveniji. Skupnost uporabnikov sistema…

Skip to content