Scroll Top

STUDIUM VITAE

Higiena v domači kuhinji in pisarni

Higiena v domači kuhinji in pisarni

Termin: 23.04.2026 od 17.00 do 18.30, v živo

Namen predavanja
Namen predavanja je ozaveščati o pomenu higiene pri ravnanju z živili v vsakdanjem okolju, tako doma kot na delovnem mestu. Poseben poudarek je na pripravi kuhinje za varno delo z živili, ustreznem vzdrževanju opreme ter pravilnem nakupu, prevozu in shranjevanju hrane.

Cilji predavanja

  • predstaviti osnovna pravila higiene v kuhinji in pisarni pri rokovanju z živili,
  • pojasniti pomen rednega in pravilnega vzdrževanja kuhinjske opreme (hladilne naprave in podobno),
  • izpostaviti ključne vidike varnega nakupa, prevoza in shranjevanja živil,
  • udeležence seznaniti s senzorično oceno primernosti shranjenih živil in pojasniti različne načine označevanja roka trajanja živil,
  • spodbujati odgovoren odnos do ravnanja z živili ter preprečevanje tveganj za zdravje.

PRIJAVA NA DOGODEK

Skip to content