Scroll Top

STUDIUM VITAE

Prehranski miti

Prehranski miti

Termin: 19.05.2026 od 17.00 do 18.30, v živo

Namen predavanja
Namen predavanja je kritično obravnavati pogoste prehranske mite ter na podlagi znanstvenih dokazov pojasniti, kaj dejansko drži in kaj je posledica napačnih prepričanj. Udeleženci bodo pridobili boljše razumevanje vpliva prehranskih izbir na zdravje in znali ločiti preverjene informacije od zavajajočih trditev.

Cilji predavanja

  • razložiti, ali je segrevanje oljčnega olja varno in kako vpliva na kakovost,
  • predstaviti izgubo vitaminov in hranil pri različnih načinih termične obdelave,
  • primerjati hranilne in zdravstvene vidike masla ter margarine,
  • pojasniti prednosti in slabosti prekinitvenega posta,
  • spodbuditi kritično razmišljanje pri presoji prehranskih informacij iz medijev in okolja.

PRIJAVA NA DOGODEK

Skip to content