Scroll Top

Vpis v študijsko leto 2025/2026

Naslov: Prešernova cesta 32, 4260 Bled
Tel. referat: 08 205 59 59 | GSM: 040 / 322 106 | 040 / 322 299

referat@vs-bled.si | www.vm-bled.si
Informativno mesto: Prešernova cesta 32, Bled
Uradne ure: sreda, 14.00 do 16.00 | petek, 14.00 do 16.00

RAZPIS ZA VPIS V ŠTUDIJSKO LETO 2025/2026 ZA DODIPLOMSKI VISOKOŠOLSKI ŠTUDIJSKI PROGRAM 1. STOPNJE

Naslov:Prešernova cesta 32, 4260 Bled
Referat:08 205 59 59 040 / 322 106 040 / 322 299
E-pošta:referat@vs-bled.si
Spletna stran:www.vm-bled.si
Informativno mesto:Prešernova cesta 32, Bled
Uradne ure:sreda, 14.00 do 16.00 petek, 14.00 do 16.00
Informativni dnevi:
14.02.2025 ob 11.00 uri – petek
14.02.2025 ob 16.00 uri – petek
15.02.2025 ob 11.00 uri – sobota
03.04.2025 ob 16.00 uri – četrtek
05.06.2025 ob 16.00 uri – četrtek
04.09.2025 ob 16.00 uri – četrtek
Visoka šola za management Bled razpisuje vpis v študijsko leto 2025/2026 za visokošolske študijske programe prve stopnje:
  • Hotelirstvo in turizem,
  • Zdravstveni turizem
  • Management v živilstvu in prehrani.
Visokošolski študijski program Hotelirstvo in turizem
Trajanje študija:3 leta, 180 kreditnih točk (ECTS)
Način izvajanja študija:izredni študij
StopnjaPrva stopnja
Kraj študijaBled, Prešernova cesta 32
Naslov po zaključenem študiju v skladu z Zakonom o strokovnih in znanstvenih naslovih: – diplomirani organizator / diplomirana organizatorka poslovanja v hotelirstvu in turizmu – okrajšava: dipl. org. hot. in tur. (VS), 1. bolonjska stopnja, raven 6/2
Visokošolski študijski program Zdravstveni turizem
Trajanje študija:3 leta, 180 kreditnih točk (ECTS)
Način izvajanja študija:izredni študij
StopnjaPrva stopnja
Kraj študijaBled, Prešernova cesta 32
Naslov po zaključenem študiju v skladu z Zakonom o strokovnih in znanstvenih naslovih: – diplomirani organizator / diplomirana organizatorka poslovanja v zdravstvenem turizmu – okrajšava: dipl. org. zdr. tur. (VS), 1. bolonjska stopnja, raven 6/2
Visokošolski študijski program Management v živilstvu in prehrani
Trajanje študija:3 leta, 180 kreditnih točk (ECTS)
Način izvajanja študija:izredni študij
StopnjaPrva stopnja
Kraj študijaBled, Prešernova cesta 32
Naslov po zaključenem študiju v skladu z Zakonom o strokovnih in znanstvenih naslovih: – diplomirani manager v živilstvu in prehrani / diplomirana managerka v živilstvu in prehrani – okrajšava: dipl. manag. živ. in preh. (VS), 1. bolonjska stopnja, raven 6/2Prijavni roki:Kandidati za vpis se na razpis prijavijo v treh rokih:
1.   prijavni rok:od 18.02.2025 do 28.03.2025
Rok za oddajo dokazil za kandidate z zaključeno srednjo šolo v tujinido 17.03.2025
2.   prijavni rok:od 05.05.2025 do 06.06.2025
Rok za oddajo dokazil za kandidate z zaključeno srednjo šolo v tujinido 30.05.2025
3.   prijavni rokod 11.08.2025 do 30.09.2025
Rok za oddajo dokazil za kandidate z zaključeno srednjo šolo v tujinido 25.08.2025
Način prijave za vpis:Vsi kandidati morajo oddati elektronsko prijavo prek spletnega portala eVŠ http://portal.evs.gov.si/prijava/, in to do roka, določenega z tem razpisom. Prijavo za vpis kandidat odda preko elektronske vloge na spletnem portalu eVŠ, bodisi z računom avtentikacijske in avtorizacijske infrastrukture (AAI-račun), lahko pa tudi na drug način (z uporabniškim imenom in geslom, kvalificiranim digitalnim potrdilom, smsPASS-om ali e-izkaznico), ki omogoča identifikacijo prijavitelja. Kot pravočasna se upošteva prijava, ki je bila izpolnjena in elektronsko podpisana ter oddana v eVŠ do roka, določenega z razpisom. Kandidat mora v sistem eVŠ vnesti zahtevane priloge najkasneje do 17. 09. 2025.Vpis v 1. letnikVpisna mesta:
Državljani Slovenije in držav članic EUSlovenci brez slovenskega državljanstvaTujci
Hotelirstvo in turizem – izredni študij50090
Zdravstveni turizem – izredni študij50050
Management v živilstvu in prehrani6000
Prvi letnik študija se bo izvajal v primeru, da bo vpisanih najmanj 20 študentov.Vpisni pogoji: V 1. letnik se lahko vpiše kandidat, ki je opravil splošno ali poklicno maturo ali kandidat, ki je pred 01. 06. 1995 končal katerikoli 4-letni srednješolski program.Pogoji za vpis v 2. letnik po merilih za prehode:
  1. Pogoj za vpis v 2. letnik po Merilih za prehode v visokošolski študijski program Hotelirstvo in turizem je:
  • zaključen višješolski študijski program Gostinstvo in turizem ali
  • zaključen katerikoli sorodni študijski program
  1. Pogoj za vpis v 2. letnik po Merilih za prehode v visokošolski študijski program Zdravstveni turizem je:
  • zaključen višješolski študijski program Velnes ali
  • zaključen katerikoli sorodni študijski program
  1. Pogoj za vpis v 2. letnik po Merilih za prehode v visokošolski študijski program Management v živilstvu in prehrani je:
  • zaključen višješolski študijski program Živilstvo in prehrana ali
  • zaključen katerikoli sorodni študijski program
Komisija za priznavanje in vrednotenje izobraževanja kandidatom določi manjkajoče obveznosti, ki jih morajo opraviti.Pošiljanje prilog k prijavi za vpis elektronsko preko portala eVŠKot dokazila o izpolnjevanju vpisnih pogojev v prijavno–sprejemnem postopku veljajo skenirani dokumenti ali fotografije izvirnih spričevalin drugih zahtevanih dokumentov. Vsa zahtevana dokazila se vlagajo preko portala eVŠ.Prosimo Vas, da na portal eVŠ priložite naslednje dokumente:
  1. letnik
  • spričevala 3. letnika in 4. letnika,
  • spričevalo o splošni maturi ali
  • spričevalo o poklicni maturi ali
  • srednješolsko diplomo.
  1. letnik
  • diplomo o višji strokovni izobrazbi,
  • potrdilo o opravljenih izpitih.
Kandidat mora predložiti ustrezna dokazila najkasneje do 17. 09. 2025. V primeru nepopolne dokumentacije mora kandidat priložiti manjkajočo dokumentacijo v roku 5 dni od prejema obvestila.Priznavanje izobraževanja za namen nadaljevanja izobraževanja na visokošolskih zavodih v Republiki SlovenijiPrijavitelji, ki se prijavljajo za vpis z izobrazbo pridobljeno v tujini in bi želeli svoj študij nadaljevati v Sloveniji, skupaj s prijavo za vpis oddajo tudi vlogo za priznavanje izobraževanja za namen nadaljevanja izobraževanja. Opis postopka priznavanja izobraževanja za namen nadaljevanja izobraževanja na visokošolskih zavodih v Republiki Sloveniji je objavljen na spletni strani ministrstva: https://www.gov.si/podrocja/izobrazevanje-znanost-in-sport/vrednotenje-in-priznavanje-izobrazevanja/. Za namene vpisnega postopka in priznavanja izobraževanja za namen nadaljnjega izobraževanja kandidat predloži dokazila v skladu s pogoji razpisa, ki vključujejo tudi zahtevane apostile v skladu z Zakonom o overjanju listin v mednarodnem prometu (ZOLMP-1) http://www.pisrs.si/Pis.web/pregledPredpisa?id=ZAKO7398 in s seznamom vseh držav članic haaške konvencije https://www.hcch.net/en/instruments/conventions/status-table/?cid=41. V primeru nepopolne dokumentacije mora kandidat priložiti manjkajočo dokumentacijo v roku 5 dni od prejema obvestila.

Podpora prijaviteljem za vpis

Kontakt za podporo prijaviteljem pri tehničnih težavah z vstopom v sistem SI-SAPP je:
Enotni kontaktni center državne uprave (EKC):

  • delovni čas EKC je od ponedeljka do petka od 08.00 do 22.00 ure. E-naslov: ekc@gov.si
 
Skip to content