PREDMETNIK HOTELIRSTVO IN TURIZEM
Ustvarjanje, inovativnost, podjetnost
visokošolski študijski program HOTELIRSTVO IN TURIZEM
1. LETNIK
| 1. semester | KT |
| Statistika | 6 |
| 2. tuj jezik (ANJ/NEJ/ITJ) | 6 |
| Ekonomika turističnih podjetij | 6 |
| Ekonomika turizma | 6 |
| Gastrokultura | 6 |
| 2. semester | KT |
| Poslovno komuniciranje | 3 |
| 1. tuj jezik (ANJ/NEJ) | 3 |
| Dediščina in avtentičnost | 9 |
| Izbirni modul – Hotelirski management: Procesna tehnika v pripravi in ponudbi hrane | 9 |
| Izbirni modul – Turistični management: Inovativnost in podjetnost v turizmu | 9 |
| Praktično usposabljanje | 6 |
2. LETNIK
| 3. semester | KT |
| Ravnanje z ljudmi pri delu | 6 |
| 2. tuj jezik (ANJ/NEJ/ITJ) | 9 |
| Trženje storitev | 9 |
Izbirni modul – Hotelirski management: Poslovanje v hotelirstvu | 6 |
Izbirni modul – Turistični management: Strategije in sestavine gostoljubnosti v hotelirstvu in turizmu | 6 |
| 4. semester | KT |
| 1. tuj jezik (ANJ/NEJ) | 4 |
| e-trženje | 6 |
| Pravni predpisi | 3 |
Izbirni modul – Hotelirski management: Kakovost hrane in pijač | 9 |
Izbirni modul – Turistični management: Tematski turizem | 9 |
| Praktično usposabljanje | 8 |
3. LETNIK
| 5. semester | KT |
| Poslovne finance in računovodstvo | 6 |
| Osebni management | 6 |
| 2. tuj jezik (ANJ/NEJ/ITJ) | 6 |
| Trajnostni turizem | 6 |
| Management kakovosti v turizmu | 6 |
| 6. semester | KT |
| 1. tuj jezik (ANJ/NEJ) | 3 |
Izbirni modul – Hotelirski management: Management v hotelirstvu | 6 |
Izbirni modul – Hotelirski management: Kultura bivalnega okolja v turizmu | 6 |
| Izbirni modul – Hotelirski management: izbirni predmet | 5 |
Izbirni modul – Turistični management: Poslovni turizem | 6 |
Izbirni modul – Turistični management: Destinacijski management | 6 |
| Izbirni modul – Turistični management: izbirni predmet | 5 |
| Diplomsko delo | 10 |
| SKUPAJ | 180 |
IZBIRNI PREDMETI
| Izbirni predmeti | KT |
| Sodobna družba in prosti čas | 5 |
| Protokol v hotelirstvu in turizmu | 5 |
| Podjetništvo | 5 |
| Cenovne strategije v turizmu | 5 |
| Vedenje uporabnikov | 5 |
| 3. tuj jezik (NEJ/ITJ) | 5 |
| Management v velneškem turizmu | 5 |
| Ime programa: Visokošolski študijski program Hotelirstvo in turizem |
| Stopnja: prva |
| Vrsta: visokošolski študijski program |
| Trajanje: 3 leta |
| Obseg: 180 KT |
| Opredelitev študijskega programa po KLASIUS– P-16 Raven: 3 Šifra kategorije: 1013, 1015 |
| Opredelitev študijskih področij po klasifikaciji ISCED: 5B |
| Znanstvene discipline po klasifikaciji Frascati so: druge vede |
| Razvrstitev v SOK, EOK in EOVK SOK: 7. raven EOK: 6. raven EOVK: Prva stopnja Utemeljitev: Visokošolski študijski program Hotelirstvo in turizem se uvršča v 7. raven klasifikacije SOK, na 6. raven EOK in 1. bolonjsko stopnjo EVOK. |
| Naziv: Ženska oblika:: diplomirana organizatorka poslovanja v hotelirstvu in turizmu Moška oblika: diplomirani organizator poslovanja v hotelirstvu in turizmu Okrajšava: dipl. org. hot. in tur. |
| Akreditacija zavoda: Svet NAKVIS, odločba št. 6031-9/2016/10, z dne 21.09.2021 |
PROGRAMI
- VISOKOŠOLSKI ŠTUDIJSKI PROGRAM HOTELIRSTVO IN TURIZEM
- PREDMETNIK HOTELIRSTVO IN TURIZEM
- PREDMETNIK HOTELIRSTVO IN TURIZEM – prenovljen, vpis 2025/2026
- VISOKOŠOLSKI ŠTUDIJSKI PROGRAM ZDRAVSTVENI TURIZEM
- PREDMETNIK ZDRAVSTVENI TURIZEM
- PREDMETNIK ZDRAVSTVENI TURIZEM – prenovljen, vpis 2025/2026
- VISOKOŠOLSKI ŠTUDIJSKI PROGRAM MANAGEMENT V ŽIVILSTVU IN PREHRANI
- PREDMETNIK MANAGEMENT V ŽIVILSTVU IN PREHRANI
- Ceniki šolnin
