PREDMETNIK MANAGEMENT V ŽIVILSTVU IN PREHRANI
Ustvarjanje, inovativnost, podjetnost
visokošolski študijski program MANAGEMENT V ŽIVILSTVU IN PREHRANI
1. LETNIK
| KT |
Veda o živilih | 5 |
Trajnostni razvoj v živilstvu | 5 |
Živilska mikrobiologija in biotehnologija | 5 |
Živilska kemija | 6 |
Poslovno komuniciranje | 5 |
Statistika | 4 |
| |
Pridelava in prireja hrane | 6 |
Ekonomika | 6 |
Angleški jezik-nadaljevalna raven | 3 |
Fiziologija prehrane | 3 |
Pravni predpisi | 4 |
Praktično usposabljanje | 8 |
2. LETNIK
| |
Tehnološki procesi in logistika | 6 |
Nemški jezik | 6 |
Študent izbere 3 predmete | |
Tehnologija predelave mesa | 6 |
Tehnologija predelave mleka | 6 |
Tehnologija predelave žit | 6 |
Tehnologija predelave rastlinskih živil | 6 |
| |
Prehrana in zdravje | 5 |
Higienski management | 4 |
Trženje | 5 |
Digitalno trženje | 5 |
Digitalno poslovanje | 5 |
Praktično usposabljanje | 6 |
3. LETNIK
| |
Poslovne finance in računovodstvo | 6 |
Ravnanje z ljudmi pri delu | 6 |
Osnove managementa | 6 |
Senzorična analiza | 6 |
Management kakovosti v živilstvu in prehrani | 6 |
| |
Management prodaje | 5 |
Krizni management v živilstvu in prehrani | 5 |
Študent izbere 2 predmeta | |
Podjetništvo in inovativnost | 5 |
Medkulturna komunikacija | 5 |
Analiza in vrednotenje živil | 5 |
Gastrokultura | 5 |
Tehnologija in organizacija prehranskih obratov | 5 |
Tehnologija vina | 5 |
Diplomsko delo | 10 |
Ime programa: Visokošolski študijski program Management v živilstvu in prehrani |
Stopnja: prva |
Vrsta: visokošolski študijski program |
Trajanje: 3 leta |
Obseg: 180 KT |
Opredelitev študijskega programa po KLASIUS-SRV ožja skupina vrst – raven: 16 podrobna skupina vrst – vrsta: 16203 Utemeljitev: Visokošolski študijski program Management v živilstvu in prehrani se uvršča v visokošolsko strokovno izobraževanje prve bolonjske stopnje |
Opredelitev študijskega programa po KLASIUS– P -16 Raven. 3 Šifra kategorije: 0721, 0413 |
Opredelitev študijskih področij po klasifikaciji ISCED: 5B |
Znanstvene discipline po klasifikaciji Frascati so: druge vede |
Razvrstitev v SOK, EOK in EOVK SOK: 7. raven EOK: 6. raven EOVK: Prva stopnja Utemeljitev: Visokošolski študijski program Hotelirstvo in turizem se uvršča v 7. raven klasifikacije SOK, na 6. raven EOK in 1. bolonjsko stopnjo EVOK. |
Naziv: Ženska oblika: diplomirana managerka v živilstvu in prehrani Moška oblika: diplomirani manager v živilstvu in prehrani Okrajšava: dipl. manag. živ. in preh. |
Akreditacija: Svet NAKVIS, odločba št. 6033-1/2022/12, z dne 20.10. 2022 |
PROGRAMI