Scroll Top

Projekti Popotniškega združenja Slovenije

Z veseljem vas obveščamo o možnosti sodelovanja vaših študentov v projektih Popotniškega združenja Slovenije. Čeprav že sodelujemo z nekaterimi fakultetami in njihovimi študenti, vas vabimo, da razmislite o tej priložnosti, če še niste seznanjeni z našim delom.

Naša organizacija deluje v javnem interesu na področju mladinskega sektorja že vrsto let. S pomočjo solidarnostnih aktivnosti v različne projekte aktivno vključujemo mlade med 15 in 30 letom starosti. Verjamemo, da je aktivno državljanstvo ključnega pomena za dobrobit družbe in da lahko neformalno pridobljeno znanje dopolni formalno izobraževanje. Več o dosežkih organizacije si lahko preberete na naši spletni strani.

Študentom ponujamo možnost sodelovanja v različnih prostovoljskih projektih, ki so obenem prilagojeni za uspešno izvajanje študijske prakse ali pripravništva. Naše aktivnosti smo razdelili na tri glavne stebre, ki se prepletajo in dopolnjujejo. Vsako od teh je podrobneje opisano v priloženem dokumentu:

SOLIDARNOSTNE AKTIVNOSTI:

  1. Sodelovanje na projektu “Travel Different for Future”: 

Skupaj z mladimi prostovoljci med 18 in 30 letom razvijamo in izvajamo delavnice, ki spodbujajo trajnostni turizem. Mladi udeleženci delavnic, stari med 13 in 18 let, preko peer-to-peer pristopa pridobijo praktične nasvete o odgovornem potovanju. Primer takšne aktivnosti je načrtovanje potovanja po Sloveniji z vlakom in kolesom namesto z avtomobilom, kar prispeva k zmanjšanju ogljičnega odtisa.

  1. Pisanje za popotniško revijo “Globetrotter” in podpora oddaji “Popotniški snep”:

   Spodbujamo mlade k pisanju o svojih potovanjih in izkušnjah, s čimer prispevamo k medkulturnemu razumevanju. Mladi avtorji iz različnih kultur delijo svoje izkušnje, kar spodbuja strpnost in spoštovanje različnosti. Na primer, mladi prostovoljec lahko napiše potopis o svoji izkušnji bivanja pri lokalni družini v tujini, kar spodbuja razpravo o kulturni raznolikosti.

  1. Pomoč pri digitalnem marketingu za krepitev prepoznavnosti delovanja Združenja: 

Prostovoljci pomagajo pri promociji mreže mladinskih prenočišč, prostovoljstva in trajnostnih potovanj. S tem povečujemo prepoznavnost Združenja in privabljamo več mladih, ki želijo sodelovati v trajnostnem turizmu in družbeno koristnih dejavnostih. Na primer, prostovoljec lahko ustvari videoposnetek, ki predstavlja ekološka mladinska prenočišča in jih promovira prek družbenih omrežij, kar privabi več mladih popotnikov k bivanju v takšnih prenočiščih.

Pri našem delu sledimo štirim glavnim smernicam:

  1. Trajnost: Spodbujamo trajnostni razvoj in zmanjševanje negativnih vplivov na okolje. Želimo biti zgled in navdih za druge organizacije in mlade, da tudi sami prispevajo k trajnostnemu delovanju.
  2. Vključenost: Zagotavljamo, da so naše dejavnosti dostopne za vse mlade, ne glede na njihove osebne okoliščine. Spodbujamo enakost in pravičnost, da se vsak mlad posameznik počuti dobrodošlega.
  3. Izzivi: S pogumom se lotevamo družbenih izzivov in iščemo inovativne načine za njihovo reševanje. Spodbujamo mlade, da aktivno prispevajo k reševanju družbenih problemov.
  4. Medkulturno razumevanje: Spodbujamo odprtost do različnih kultur in poglabljanje medkulturnega razumevanja.

Podobne objave

Obvestili

Obveščamo vas, da bo šola od 15. 07. 2024 do 18. 08. 2024 zaprta. Želimo vam prijetne počitnice. Tretji prijavni…

Vabilo na EBSCO spletni seminar

Vabimo vas na brezplačen spletni seminar A Premium Tool for an Advanced Academic Research – EBSCO Discovery Service (EDS). Namenjen je raziskovalcem, študentom in  zaposlenim v…

Skip to content